#aidtarifleri – Alerji Maması Hazırlama
Alerji Maması Hazırlama
- Ellerinizi sabun ile yıkayın.
- Biberonu, emziğini ve diğer malzemelerini yıkayın ve 10 dk kaynatın, soğumaya bırakın.
- İçme suyunu en az 5 dakika kaynatın, içilebilir sıcaklığa kadar ılımaya bırakın.
- Gereken miktarda suyu biberonun içine koyun. Doktorunuzun önerdiği mama miktarını düşünerek her 30 cc suya 1 ölçek mama konacak şekilde su miktarını hesaplayın (90 cc, 3 ölç; 150 cc 5 ölç gibi)
- Tozu sağlanan ölçü kaşığına doldurun, tozun seviyesini temiz ve kuru bir bıçağın sırtı ile kontrol edin. Tozu ölçü kaşığının içinde sıkıştırmayın. Yalnızca kutunun içinde sağlanan ölçü kaşığını kullanın. Doktorunuzun önerdiği ölçü kaşığı kadar tozu suya ilave edin.
- Biberonun ağzını kapatıp mama eriyinceye kadar dairesel hareketlerle toz çözünene kadar çalkalayın.
- Bebeğinizi beslemen önce bileğinize birkaç damla dökerek mamanın uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun (ne sıcak ne soğuk hissedilmelidir).
- Mama hazırlandıktan sonra 1 saat içinde tüketilmelidir. Mama besleme esnasında yeniden ısıtılmamalıdır.
- Her kullanımdan sonra ürünün kutusunu sıkıca kapatın ve serin, kuru yerde saklayın.
Önemli Notlar:
- Besin alerjisi olan bebeğinizin, alerji durumu ve alması gereken alerjik formül miktarı hakkında doktorunuza danışınız.
- Burada yer alan tarifler, tedavi önerisi değildir. Alerji şüphesi olan bebeğinizin alması gereken tedavi ve öneriler için mutlaka bir Alerji Uzmanı hekime danışınız.